CSG Comenius Esdoorn is de eerste school in Friesland die zichzelf hartvriendelijk mag noemen. Deze titel heeft de school verdiend door leerlingen de mogelijkheid te bieden een reanimatietraining te volgen binnen het E-Skills programma. Met deze training leren leerlingen niet alleen hoe ze moeten reanimeren, maar ook wat er gebeurt in de meldkamer tijdens een noodsituatie en wat een hartstilstand precies inhoudt. 

Bij E-Skills werken leerlingen aan vaardigheden die in deze tijd erg belangrijk zijn. Comenius Esdoorn biedt verschillende workshops aan die aansluiten bij de interesses van leerlingen, zoals creativiteit, ICT gebruik en probleemoplossend denken. Nu kan de reanimatietraining daaraan toegevoegd worden. Vijf docenten zijn geschoold zodat zij deze cursus kunnen geven aan onze leerlingen, en na afloop van de workshop ontvangen leerlingen een certificaat waarna ze daadwerkelijk kunnen reanimeren. 

Comenius Esdoorn vindt het belangrijk om leerlingen vaardigheden mee te geven die niet alleen relevant zijn voor hun school- en werkleven, maar ook voor hun persoonlijke ontwikkeling. Elke periode kunnen leerlingen nieuwe workshops volgen om te ontdekken waar hun talent ligt. Het bieden van een reanimatietraining past perfect in het rijtje van E-skills en op die manier draagt de school bij aan een veiligere samenleving.